Manual d'ús de la càmera 360 Theta

Software edició de vídeo - Com utilitzar VSDC Free Video Editor

Podeu descarregar aquest software des d’aquest enllaç


Com importar un vídeo a VSDC


Hi ha diverses formes d’importar arxius a VSDC. Primer, pots fer servir la icona “Importa contingut” a la pantalla d’inici quan iniciïs el programa (il·lustrat a continuació). Aquesta és una forma òptima perquè VSDC detectarà automàticament tots els paràmetres del teu vídeo i ajustar els paràmetres de el projecte d’acord amb això. Després de triar un arxiu a l’ordinador, apareixerà una finestra que et demanarà si vols canviar la resolució, la relació de quadres i altres paràmetres. Un cop llest, prem “Acabar”.

També pots afegir arxius al teu projecte en temps real mentre treballes en ell. Per fer-ho, usa els botons dedicats “Afegir objecte” situats a la part superior i en la part esquerra de menú de el programa – consulta la següent il·lustració. Tingues en compte que quan afegeixes un nou arxiu d’aquesta manera, apareix una finestra per confirmar la configuració de la posició de l’objecte i la posició de l’nivell. Aquest últim et permet triar si l’arxiu ha d’agregar com un nou nivell o col·locar-se en l’actual.

Si selecciones “Afegeix nivell”, el nou nivell s’afegirà a la part superior. L’opció “Insereix nivell” afegirà just sota el nivell seleccionat.






Finalment, podeu utilitzar les dreceres de teclat:


Shift + I
 – per afegir una imatge
Shift + A – per afegir àudio
Shift + V – per afegir un vídeo
Cada vegada que selecciones un arxiu en el teu ordinador, es col·loca automàticament en el timeline. Tingues en compte que pots tenir arxius en el mateix nivell (seqüència lineal) o en nivells diferents (seqüència no lineal). Encara et sents una mica confós? Fes una ullada a aquest vídeo tutorial per entendre el timeline de VSDC.


Com tallar, dividir, retallar i rotar un vídeo en VSDC


La raó per la qual aquestes funcions estan unides en un capítol, és perquè totes estan disponibles al mateix menú d’accés ràpid. Es troba a la part superior de la interfície d’el programa i es diu eines de “Tallar i Dividir”. Consulta la il·lustració per sota.

La primera icona és una imatge de tisores, l’eina de tall. És especialment convenient quan necessites retallar el començament d’un vídeo o la seva finalització. Col·loca el cursor exactament on necessites fer un tall, obre el menú desplegable de tall (el petit triangle a prop de la icona de les tisores) i tria “Eliminar des d’inici” o “Eliminar fins a final”.


Ara, si necessites dividir un vídeo en parts, usa la icona que segueix, el que sembla una navalla d’afaitar. Tingues en compte que quan necessitis suprimir un fragment, primer has de fer clic a qualsevol lloc de l’timeline per eliminar la selecció de tot l’arxiu (en cas contrari, eliminarà l’arxiu del tot) i després selecciona el fragment del que vols desfer-te.

Retallar és bastant fàcil també. Si has gravat massa espai addicional al voltant de l’objecte de l’escena, simplement fes clic al fitxer que necessites retallar i fa servir la icona de retallada al menú “Tallar i dividir”. Apareixerà una nova finestra on podràs seleccionar l’àrea que ha de romandre en l’escena.

Finalment, el menú d’accés ràpid inclou dos icones que et permeten girar el teu metratge 90 graus en sentit horari o antihorari. Aquesta funció és força intuïtiva: fes clic al fitxer que necessites per girar i tria la direcció requerida.


Com aplicar efectes i transicions en VSDC


VSDC permet crear dotzenes d’efectes de vídeo cridaners. Alguns d’ells s’apliquen en un sol clic i no requereixen experiència. Es troben a la pestanya “Efectes de vídeo” al menú superior de la cinta i inclouen filtres ràpids d’estil Instagram, ajustaments bàsics de color, transicions, efectes de transformació i transparència.



Per aplicar un, selecciona l’arxiu de vídeo que vols modificar, aneu a la pestanya Efectes de vídeo i tria l’efecte necessari. Es crearà una nova pestanya en el timeline, que contindrà tots els efectes aplicats a l’objecte seleccionat. Allà, podràs canviar la durada de l’efecte i la seva posició en el timeline arrossegant amb el ratolí. Altres paràmetres es poden configurar a la finestra de propietats situada al costat dret.

La mateixa regla s’aplica a les transicions. Col·loca el cursor exactament on ha de començar la transició, selecciona la transició al menú desplegable Efectes de vídeo i ajusta la seva durada manualment.

Com silenciar un vídeo en VSDC


Si necessites baixar totalment el so d’un vídeo, la forma més fàcil és la següent:

  • – Fes clic a l’arxiu de vídeo amb el botó dret de ratolí
  • – Al menú seleccioneu “Propietats”
  • – Aneu a la finestra de Propietats en el costat dret
  • – Desplaça’t cap avall i busca “Pista d’àudio”
  • – Selecciona “No usar àudio”


Alternativament, pots utilitzar el botó “Dividir en vídeo i àudio” (també situat a la finestra Propietats) i una vegada que la pista d’àudio estigui separada en el timeline, simplement elimina-la.



Com afegir un text a un vídeo o una imatge en VSDC

VSDC ofereix un editor de text integrat amb totes les funcions. Et permet crear bells títols i efectes relacionats amb el text. Per afegir un objecte de text en VSDC, veu a la banda esquerra de la interfície de el programa i pressiona la icona “T”. Selecciona “Text” i col·loca el cursor a l’escena per especificar la ubicació de l’títol. Després escriu el seu text i ajusta la teva grandària, estil i color usant el menú superior com ho faries en un editor de text normal.

Novament, pots fer servir el moviment d’arrossegament i la finestra Propietats per canviar la durada i altres paràmetres de la teva objecte de text. 


Com exportar un vídeo en VSDC

Abans d’exportar el teu vídeo, assegura’t que tot es vegi exactament com ho desitja. Utilitza el botó vermell de vista prèvia i baixa la qualitat de la vista prèvia si el vídeo apareix entretallat. El retard de vegades passa quan els recursos de la PC no són suficients per processar el vídeo en temps real. Tingues en compte que no afecta el resultat de cap manera.



Quan estiguis llest, ves a la pestanya Exporta projecte i tria el format de sortida. Per a la teva comoditat, hi ha alguns perfils d’exportació preconfigurats disponibles. Els seus configuracions es basen en com planeges fer servir el vídeo. Per exemple, si desitges carregar a YouTube, selecciona “Web – A YouTube”. L’arxiu de sortida normalment es guarda a la carpeta “C: \ Users \ Owner \ Videos \”, llevat que s’indiqui el contrari. Si vols canviar la ubicació, pots fer-ho fent clic al botó “Canviar nom” (que es troba just sota la finestra de vista prèvia).

Prem el botó vermell “Exportar projecte” a la part superior de menú i espera fins que finalitzi el procés de conversió. Si veus una finestra emergent d’actualització de la versió Pro i no estàs preparat per a l’actualització, simplement prem el botó Continuar en la cantonada inferior dreta.

També us podeu mirar aquest vídeo tutorial que fa un resum de tot lo anteriorment explicat:

Precaució

  • – Utilitzeu el cable USB proporcionat per la càrrega. Pot ser que la bateria tarda un temps en carregar-se o que no es carregui en absolut si es fa servir un cable USB diferent a l’proporcionat.
  • – Connecteu el cable directament a un port USB de l’ordinador. No ho connecti a través d’un concentrador de ports USB. Potser no és possible carregar a través d’alguns concentradors de ports USB.
  • – Quan carregui, assegureu-vos d’inserir i retirar el cable USB mentre l’ordinador estigui encès. Si mentre s’insereix el cable USB es reinicia l’ordinador, és possible que l’ordinador no reconegui la càmera.